امروز : چهارشنبه, ۱۰ اردیبهشت , ۱۴۰۴
- دبیرخانه دائمی جشنواره ملی قلم وکیل در بوشهر تأسیس شد
- هشدار هواشناسی آذربایجانشرقی: سامانه بارشی شدید در راه است
- دانشگاه ملی مهارت: پیشگام در آموزش مهارتی و اشتغالزایی
- خشونت علیه زنان و راهحلهای قانونی در لایحه جدید مجلس
- 🏊 افتتاح سومین استخر شنای شهرستان بهار | گامی دیگر در توسعه ورزش همگانی
- 🍼 صدور شناسنامه رایگان برای نوزادان قمی با نام «معصومه» | گامی برای ترویج فرهنگ مذهبی
خشونت علیه زنان و راهحلهای قانونی در لایحه جدید مجلس
لایحه حمایت از زنان هفته آینده در کمیسیون اجتماعی مجلس رأیگیری میشوداحمد فاطمی روز دوشنبه در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار حوزه زنان و خانواده ایرنا، درباره آخرین وضعیت لایحه حمایت از زنان در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: نام این لایحه ابتدا حمایت از زنان در برابر خشونت بود اما بنا بر مصالحی واژه خشونت حذف و به لایحه ارتقای حقوق زنان تغییر یافت.
وی با بیان اینکه این لایحه در حال حاضر در جلسات کمیته زنان و خانواده کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است، افزود: قرار است لایحهای که دولت به مجلس فرستاده و مصوبهای که کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم داشته است، جمع بندی و از دل آنها یک متن مناسب تهیه شود.
فاطمی ادامه داد: فکر میکنم لایحه از هفته آینده در دستور کار کمیسیون اجتماعی قرار گیرد و بعد از تصویب کمیسیون به شکل لایحه عادی در نوبت صحن مجلس قرار داده شود.
لایحه حمایت از زنان؛ لایحهای پر حرف و حدیث
نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این لایحه، پر حرف و حدیث است و مانند لایحه عفاف و حجاب حساسیتهای زیادی دارد؛ تاکید کرد: در کمیسیون اجتماعی بر روی واژگان ..
لایحه حمایت از زنان که پیش از این با نام «حمایت از زنان در برابر خشونت» مطرح شده بود، هفته آینده در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی مورد بررسی و رأیگیری قرار خواهد گرفت. احمد فاطمی، نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی، در گفتوگویی اختصاصی با خبرنگار حوزه زنان و خانواده ایرنا اظهار کرد که نام این لایحه به دلیل حساسیتهای موجود تغییر یافته و به لایحه «ارتقای حقوق زنان» تبدیل شده است.

خشونت علیه زنان و راهحلهای قانونی در لایحه جدید مجلس
تغییر نام لایحه و اهداف آن
فاطمی در توضیح تغییر نام لایحه گفت که واژه «خشونت» از نام این لایحه حذف شده، اما این تغییر به معنای نادیده گرفتن خشونت علیه زنان نیست. وی تصریح کرد که در حال حاضر خشونت علیه زنان همچنان یک موضوع جدی و مهم است، اما هدف اصلی این لایحه، حمایت از حقوق زنان به طور کلی و با رویکردی گستردهتر است. وی همچنین افزود که در این لایحه بر مفاهیم اساسی مانند «کرامت زن»، «حقوق زن» و «توجه به زنان ایرانی در داخل و خارج از کشور» تمرکز شده است.
بررسی لایحه در کمیسیون اجتماعی
نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی ادامه داد که این لایحه در حال حاضر در کمیته زنان و خانواده کمیسیون اجتماعی مجلس در دست بررسی است و پیشبینی میشود که هفته آینده در دستور کار کمیسیون اجتماعی قرار گیرد. پس از تصویب در کمیسیون، لایحه به صحن مجلس ارسال خواهد شد و در صورت تصویب کلیات، به صورت یک لایحه عادی در مجلس بررسی خواهد شد.
اهداف لایحه و جرم انگاری خشونت علیه زنان
فاطمی هدف اصلی لایحه را پیشگیری از خشونت علیه زنان و کاهش مظاهر آن در جامعه عنوان کرد. وی به اهمیت جرمانگاری خشونت علیه زنان اشاره کرد و افزود که در این لایحه سعی میشود با تشدید مجازاتهای مربوطه، هزینه سوء رفتارهای خشونتآمیز علیه زنان افزایش یابد. فاطمی تأکید کرد که تلاشها برای پیشگیری از خشونت و حمایت از زنان در جامعه باید همواره ادامه یابد.
لایحهای پر حرف و حدیث
این لایحه، که از آن به عنوان یک طرح پر بحث و پرحرف یاد میشود، حساسیتهای زیادی را به دنبال داشته است. فاطمی اذعان کرد که مثل لایحه عفاف و حجاب، این لایحه نیز با واکنشهای مختلفی مواجه شده است. وی افزود که در کمیسیون اجتماعی مجلس تلاش میشود تا متن لایحه با دقت بررسی شده و همه واژگان و مفاهیم مرتبط با آن به درستی تعریف شوند.
توجه به نیازهای زنان در داخل و خارج از کشور
از دیگر نکات مورد توجه در بررسی لایحه حمایت از زنان، توجه به نیازهای زنان ایرانی در داخل کشور و همچنین در خارج از مرزهای ایران است. فاطمی تأکید کرد که این لایحه به زنان ایرانی در داخل کشور توجه ویژهای دارد، اما با توجه به وضعیت زنان ایرانی خارج از کشور نیز به طور خاص در این طرح گنجانده شده است.
بررسیهای بیشتر در کمیسیون اجتماعی
فاطمی درباره روند بررسی لایحه در کمیسیون اجتماعی مجلس توضیح داد که این لایحه در حال حاضر در جلسات مختلف کمیته زنان و خانواده در حال بررسی است و کارشناسان در حال انجام اصلاحات و تکمیل آن هستند. وی افزود که در این فرآیند، تمامی جوانب حقوقی و اجتماعی این لایحه به دقت مورد بررسی قرار میگیرد و قرار است نتیجه نهایی در جلسات آتی کمیسیون اجتماعی مشخص شود.
نقش لایحه در ارتقای حقوق زنان
نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد که هدف اصلی لایحه ارتقای حقوق زنان در تمامی ابعاد زندگی است. وی افزود که این لایحه به دنبال ایجاد زمینهای برای برابری حقوق زنان و مردان در جامعه است و میکوشد تا حقوق زنان در زمینههای مختلف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی بهبود یابد.
نظرات مختلف درباره لایحه
این لایحه در مدت زمان بررسی در مجلس، نظرات مختلفی را به همراه داشته است. برخی منتقدان معتقدند که ممکن است برخی از مفاهیم در لایحه نیاز به اصلاحات بیشتری داشته باشد تا منطبق با واقعیتهای جامعه امروز ایران باشد. اما فاطمی تأکید کرد که هدف این لایحه همواره ارتقای حقوق زنان و پیشگیری از خشونت علیه آنهاست.
توجه به حمایت از زنان در مواقع بحران
فاطمی در ادامه گفت که در لایحه مذکور، بخشی از مواد آن به حمایت از زنان در مواقع بحران و مشکلات اجتماعی اختصاص دارد. در این لایحه پیشبینیهایی برای حمایت از زنان در زمانهایی که در معرض خشونت یا سایر بحرانها قرار میگیرند، در نظر گرفته شده است تا آنها بتوانند از حمایتهای حقوقی و اجتماعی به موقع بهرهمند شوند.
تاثیرات مثبت لایحه بر جامعه
نماینده مردم بابل در مجلس، در خصوص اثرات مثبت این لایحه بر جامعه، اظهار داشت که تصویب این لایحه میتواند باعث کاهش خشونتها و تبعیضهای جنسیتی در جامعه شود و همچنین زنان را در برابر انواع خشونتها و نابرابریها در موقعیتهای مختلف محافظت کند. وی همچنین تأکید کرد که این لایحه موجب ایجاد تغییرات مثبت در نگرشها و رفتارهای اجتماعی نسبت به زنان خواهد شد.
بررسی تطبیقی با قوانین بینالمللی
فاطمی همچنین در پایان خاطرنشان کرد که در روند تصویب لایحه، تطبیق آن با قوانین بینالمللی و کنوانسیونهای جهانی مرتبط با حقوق زنان نیز مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این کار، اطمینان از همراستایی این لایحه با استانداردهای جهانی حقوق بشر و حمایت از زنان در سطح بینالمللی است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.