امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Thursday, 12 December , 2024
امروز : پنج شنبه, ۲۲ آذر , ۱۴۰۳
شناسه خبر : 12101
خانه » طب سنتی, عطاری, گیاه شناسی تاریخ انتشار : ۱۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۰ |

طرز استفاده و خواص دارویی بابونه که نمی دانستید!!

بابونه، گیاهی با عطر دل‌انگیز و خواص شگفت‌انگیز، در باغ‌ها و دشت‌های وسیع به وفور یافت می‌شود. این گل کوچک و زیبا، با گلبرگ‌های سفید و مرکزی زرد، نه تنها به طبیعت رنگ و روح می‌بخشد بلکه در فرهنگ‌های مختلف به عنوان نمادی از آرامش و شفابخشی شناخته می‌شود. از دیرباز، انسان‌ها از جوشانده و […]

طرز استفاده و خواص دارویی بابونه که نمی دانستید!!

بابونه، گیاهی با عطر دل‌انگیز و خواص شگفت‌انگیز، در باغ‌ها و دشت‌های وسیع به وفور یافت می‌شود. این گل کوچک و زیبا، با گلبرگ‌های سفید و مرکزی زرد، نه تنها به طبیعت رنگ و روح می‌بخشد بلکه در فرهنگ‌های مختلف به عنوان نمادی از آرامش و شفابخشی شناخته می‌شود. از دیرباز، انسان‌ها از جوشانده و عصاره‌ی این گیاه برای تسکین دردها و اضطراب‌ها استفاده کرده‌اند، و امروزه نیز در بسیاری از داروهای طبیعی و محصولات آرایشی به کار می‌رود.

طرز استفاده و خواص دارویی بابونه که نمی دانستید!!

طرز استفاده و خواص دارویی بابونه که نمی دانستید!!

در کنار زیبایی ظاهری، بابونه همچون دوستی وفادار در لحظات سخت زندگی به یاری می‌آید. خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی آن، نه تنها به بهبود سلامت جسم کمک می‌کند، بلکه تأثیر مثبتی بر روح و ذهن انسان نیز دارد. نوشیدن دمنوشی از این گیاه، فرصتی است برای بازگشت به خود و رهایی از استرس‌های روزمره. با گذراندن لحظاتی در کنار طبیعت و بوی خوش بابونه، انسان می‌تواند به آرامشی عمیق و لذت‌بخش دست یابد.

كليات گياه شناسي: بابونه

بابونه گياهي است دائمي و كوچك بارتفاع تقريبا ۳۰ سانتيمتر داراي بوئي معطر كه در چمنزارها و اراضي شني مي رويد . ساقه آن برنگ سبز مايل به سفيد ، برگهاي آن كوچك متناوب و داراي بريدگيهاي باريك و نامنظم و پوشيده از كرك است . گلهاي آن مجتمع در يك طبق كه بطور منفدر در انتهاي ساقه گل دهنده در تابستان ظاهر مي شود . در هر طبق گلهاي سفيد در اطراف و گلهاي زرد در قسمت وسط قرار دارند .

تركيبات شيميايي

گلهاي بابونه داراي اسانس روغني آنته مين ( Anthemine) تانن ، فيتوسترول و همچنين ماده اي تلخ بنام اسيد آنته ميك Anthemique Acid مي باشد .

خواص داروئي

بابونه از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است و از تقويت كننده هاي تلخ بحساب مي آيد .

جالينوس حكيم آنرا براي درمان تب و لرزهاي نوبه اي بكار مي برد .

۱) يكي از مهمترين خواص بابونه درمان زخم معده و ورم معده است و اين گياه بآساني اين مرض را درمان مي كند و آنهائيكه سالهاست با اين مرض دست بگريبان هستند و از قرص هاي مختلف گران قيمت نظير Lozac و Zantac و غيره استفاده مي كنند مي توانند با استفاده از بابونه خرج داروي خود را پس انداز كنند و همچنين سلامتي خود را بازيابند .

براي درمان زخم معده يك ليوان چاي غليظ بابونه درست كنيد (۴ قاشق چايخوري بابونه در يك ليوان آبجوش و يا چهار تا چاي كيسه اي بابونه در يك قاشق ليوان آب جوش ) و صبح ناشتا هستيد اين ليوان چاي را بنوشيد و سپس در رختخواب به پشت دراز بكشيد و بعد از چهار دقيقه بخوابيد و البته بعد از يكربع ساعت مي توانيد صبحانه خود را ميل كنيد . اين عمل را بمدت دو هفته ادامه دهيد تا زخم و ورم معده بكلي شفا يابد.

۲) بابونه اعصاب و قواي جنسي را تقويت ميكند .

۳) بابونه مقوي مغز است .

۴)بابونه ادرار آور و قاعده آور است .

۵)اين گياه ترشح شير را در مادران شير ده افزايش مي دهد .

۶)درمان كننده سردرد و ميگرن است .

۷)استفاده از بابونه سنگ مثانه را خرد و دفع مي كند .

طرز استفاده و خواص دارویی بابونه که نمی دانستید!!

طرز استفاده و خواص دارویی بابونه که نمی دانستید!!

۸)اگر كسي قطره قطره ادرار مي كند به او چاي بابونه دهيد تا درمان شود .

۹)بابونه درمان كننده كمي ترشحات عادت ماهيانه است .

۱۰)براي درمان چشم درد ، بابونه را در سركه ريخته و بخور دهيد .

۱۱)براي تسكين دردهاي عضلاني چاي بابونه بنوشيد .

۱۲)جويدن بابونه براي التيام زخم هاي درمان مفيد است .

۱۳)خوردن ۵ گرم ريشه بابونه با سركه رقيق محرك نيروي جنسي است ( ريشه بابونه گرم تر و خشك تر از گل بابونه است )

۱۴)بابونه تب بر و تسكين دهنده درد است .

۱۵)بابونه تقويت كننده معده است .

۱۶)براي تسكين درد در هنگام دندان درآوردن بچه ها ، بآنها چاي بابونه بدهيد .

۱۷)براي رفع بيخوابي و داشتن يك خواب آرام و راحت ، كافي است ده دقيقه قبل از اينكه به رختخواب برويد يك فنجان چاي بابونه بنوشيد .

۱۸)بابونه درمان كننده بي اشتهايي است .

۱۹)بابونه براي رفع ورم روده موثر است .

۲۰)چاي بابونه درمان كننده كم خوني است .

۲۱)از بابونه براي رفع كرم معده و روده استفاده كنيد .

۲۲)بابونه تسكين دهنده دردهاي عادت ماهيانه است .

۲۳)بابونه براي رفع زردي مفيد است .

۲۴)حمام بابونه اثر نيرو دهنده درد . براي اين منظور چند قطره اسانس بابونه را در وان حمام ريخته مدت يكربع ساعت در آن دراز بكشيد .

۲۵)براي تسكين درد ، چند قطره اسانس بابونه را با يك قاشق روغن بادام مخلوطكرده و روي محل هاي دردناك بماليد درد را تخفيف مي دهد .

۲۶)اسانس بابونه مخلوط با روغن بادام براي رفع ناراحتي هاي پوستي نظير اگزما ، كهير و خارش مفيد است .

۲۷)براي رفع گوش درد و سنگيني گوش ، يك قطره روغن بابونه را در گوش بچكانيد .

۲۸)اسانس بابونه چون اثر قي آور درد در مورد مسموميت هاي غذايي مصرف مي شود .

۲۹)روغن بابونه را براي از بين بردن كمردرد ، درد مفاصل و نقرس روي محل درد بماليد .

۳۰)با چاي بابونه اگر موهاي بلوند را بشوئيد آنها را روشن تر و شفاف تر مي كند .

۳۱)آنهائيكه يائسه شده اند بهتر است همه روزه چاي بابونه بنوشند زيرا اختلالات يائسگي را برطرف مي كند .

۳۲)بابونه ضد آلرژي است .

طرز استفاده

اسانس بابونه : حدود ۰/۸ تا ۱ درصد اسانس در اين گياه وجود دارد كه بوسيله تقطير با بخار آب بدست مي آيد . رنگ اين اسانس آبي روشن است ولي در اثر كهنه شدن برنگ زرد مايل به قهوه اي در مي آيد . بوي اين اسانس بسيار قوي و طعم آن معطر و سوزانده است . اسانس بابونه در عطر سازي و براي معطر كردن غذاها بكار مي رود .

چاي بابونه با دم كرده بابونه : براي درست كردن چاي بابونه يك قاشق چايخوري گياه بابونه خشك را در يك فنجان آب جوش ريخته و بمدت ۵ دقيقه بگذاريد دم بكشد .

روغن بابونه با روغن زيتون : گل خشك بابونه را با برابر وزنش روغن زيتون مخلوط كرده و روي آتش ملايم بگذاريدتا دم بكشد ( نبايد بجوشد ) و گاهگاه آنرا هم بزنيد . سپس آنرا از روي آتش برداريد و بگذاريد تا مدت ۲۴ ساعت بحال خود بماند . سپس آنرا از صافي با فشار در كرده و در شيشه اي دربست نگهدري كنيد ( براي نفخ شكم و قولنج آنرا روي شكم بماليد )

روغن بابونه : براي تهيه روغن بابونه مقدري از گل خشك بابونه را با چهار برابر وزن آن روغن كنجد مخلوط كرده و سپس باندازه دو برابر گل بابونه بآن آب اضافه كنيد . آنرا روي چراغ گذاشته و بگذاريد بجوشد تا اينكه آب آن بكلي تبخير شود و فقط روغن باقي بماند البته بايد دقت كرد كه روغن نسوزد .

مضرات

مضرات خاصي براي آن بيان نشده است .

طرز استفاده و خواص دارویی بابونه که نمی دانستید!!

طرز استفاده و خواص دارویی بابونه که نمی دانستید!!

تاریخچه بابونه

بابونه، گیاهی دارویی با قدمتی طولانی و تاریخی غنی، از زمان‌های باستان به عنوان یک درمان طبیعی شناخته شده است. این گیاه به ویژه در مناطق اروپایی و آسیایی رشد می‌کند و در متون پزشکی قدیمی، مانند آثار ابن سینا و پزشکان یونانی، به خواص آرامش‌بخش و ضد التهابی آن اشاره شده است. بابونه نه تنها به عنوان یک داروی گیاهی مطرح بوده، بلکه در فرهنگ‌های مختلف به عنوان نمادی از آرامش و سلامتی نیز مورد توجه قرار گرفته است. در بسیاری از جوامع، این گیاه در مراسم مذهبی و سنتی به کار گرفته می‌شد و در تهیه نوشیدنی‌های معطر و دارویی مورد استفاده قرار می‌گرفت.

با گذر زمان، علم مدرن نیز به بررسی خواص این گیاه پرداخت و نتایج قابل توجهی از ترکیبات فعال آن به‌دست آمد. تحقیقات نشان داد که بابونه می‌تواند به تسکین اضطراب، بهبود خواب و کاهش دردهای عضلانی کمک کند. امروزه، از بابونه در تولید چای‌های گیاهی، مکمل‌های دارویی و محصولات آرایشی بهره‌برداری می‌شود. این گیاه نه تنها در دنیای پزشکی، بلکه در صنعت زیبایی نیز جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده و محبوبیت آن همچنان رو به افزایش است.

ساختار و ترکیبات شیمیایی بابونه

بابونه، گیاهی از خانواده کاسنیان است که به خاطر خواص درمانی و عطر دلپذیرش شناخته شده است. این گیاه دارای ترکیبات شیمیایی متنوعی است که شامل فلاونوئیدها، ترپن‌ها و اسیدهای فنولیک می‌شود. یکی از اصلی‌ترین ترکیبات فعال موجود در بابونه، آلفا-بیزابولول است که به خاطر خاصیت ضدالتهابی و آرام‌بخش خود مشهور است. همچنین، این گیاه حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که می‌توانند به محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک کنند.

علاوه بر ترکیبات مذکور، بابونه دارای روغن‌های اسانسی است که در عطرسازی و صنایع آرایشی کاربرد دارند. این روغن‌ها شامل کامازولن و ماتیل است که به خاطر خواص تسکین‌دهنده و ضدعفونی‌کننده‌شان مورد توجه قرار گرفته‌اند. ساختار شیمیایی این ترکیبات به گونه‌ای است که می‌توانند تأثیرات مثبتی بر روی سیستم عصبی و گوارشی داشته باشند. به همین دلیل، بابونه به عنوان یک درمان طبیعی برای اضطراب، بی‌خوابی و مشکلات گوارشی شناخته می‌شود و در بسیاری از فرهنگ‌ها به عنوان یک داروی سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

خواص درمانی بابونه

بابونه، گیاهی با خواص شگفت‌انگیز، به عنوان یک داروی طبیعی در طب سنتی شناخته می‌شود. این گیاه با ترکیبات ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی خود به تسکین دردهای مختلف کمک می‌کند و در درمان مشکلات گوارشی مانند نفخ و دل‌درد موثر است. اسانس استخراج‌شده از گل‌های بابونه به آرامش اعصاب و کاهش استرس کمک کرده و خواب بهتری را برای افراد فراهم می‌آورد. علاوه بر این، مصرف دمنوش بابونه می‌تواند به بهبود سلامت پوست و کاهش التهابات پوستی نیز منجر شود.

از دیگر خواص شگفت‌انگیز بابونه می‌توان به توانایی آن در تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد. این گیاه می‌تواند به عنوان یک تسکین‌دهنده طبیعی برای سرماخوردگی‌ها و آنفولانزا عمل کند و در کاهش علائم آن کمک نماید. همچنین، بابونه به دلیل خاصیت آنتی‌بیوتیک طبیعی‌اش، در مقابله با عفونت‌های میکروبی نیز موثر است. استفاده منظم از این گیاه نه تنها به بهبود کیفیت زندگی کمک می‌کند، بلکه به عنوان یک درمان مکمل در کنار درمان‌های پزشکی نیز توصیه می‌شود.

طرز استفاده و خواص دارویی بابونه که نمی دانستید!!

طرز استفاده و خواص دارویی بابونه که نمی دانستید!!

کاربردهای بابونه در طب سنتی

بابونه، گیاهی با عطر دل‌انگیز و خواص بی‌نظیر، در طب سنتی به عنوان درمانی طبیعی برای انواع مشکلات جسمی و روحی مورد توجه قرار گرفته است. این گیاه به ویژه به خاطر خاصیت آرام‌بخش خود شناخته می‌شود و می‌تواند در کاهش اضطراب و بهبود خواب مؤثر باشد. همچنین، عصاره بابونه به تسکین دردهای معده و مشکلات گوارشی کمک می‌کند و به عنوان ضدالتهاب طبیعی در درمان بیماری‌های پوستی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در کنار این فواید، بابونه به عنوان یک مکمل ایمنی در تقویت سیستم دفاعی بدن نیز شناخته می‌شود و می‌تواند به بهبود علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا کمک کند. با توجه به این ویژگی‌ها، بابونه به عنوان یک گزینه‌ی مؤثر در طب سنتی همچنان مورد توجه قرار دارد.

عوارض جانبی و احتیاطات در مصرف بابونه

بابونه، گیاهی شناخته‌شده با خواص آرام‌بخش و ضدالتهابی، می‌تواند در کنار فوایدش، عوارض جانبی خاصی نیز به همراه داشته باشد. برخی افراد ممکن است به این گیاه حساسیت نشان دهند و با علائمی نظیر خارش، کهیر یا تورم مواجه شوند. همچنین، مصرف بیش از حد بابونه ممکن است به خواب‌آلودگی یا سرگیجه منجر شود که نیاز به احتیاط بیشتری در هنگام رانندگی یا انجام فعالیت‌های نیازمند تمرکز دارد. در موارد نادر، این گیاه می‌تواند موجب تداخل با برخی داروها، به ویژه رقیق‌کننده‌های خون، گردد.

از آنجا که بابونه به عنوان یک مکمل طبیعی شناخته می‌شود، مهم است که قبل از استفاده از آن، به مشاوره پزشک توجه شود، به ویژه برای زنان باردار یا شیرده و افرادی که داروهای خاصی مصرف می‌کنند. همچنین، افرادی که به گیاهان خانواده کاسنی مانند گل‌مروارید یا گل‌داوودی حساسیت دارند، باید از مصرف این گیاه پرهیز کنند. با رعایت این احتیاطات، می‌توان از خواص مفید بابونه بهره‌برداری کرد و از بروز عوارض ناخواسته جلوگیری نمود.

طرز استفاده و خواص دارویی بابونه که نمی دانستید!!

طرز استفاده و خواص دارویی بابونه که نمی دانستید!!

 سوپ خوشمزه

۱۰ غذای ساده و سریع 

آموزش پخت بلال با ۴ طعم و سس

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.