امروز : سه شنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۴
- یک بانو برای نخستین بار بخشدار بخش مرکزی شهرستان خوشاب شد
- ۳۱ هزار خدمت دندانپزشکی رایگان به بیماران مناطق محروم دزفول ارایه شد
- بانک توسعه تعاون؛ اولین بانک پرداختکننده تسهیلات کشاورزی قراردادی در نظام بانکی کشور
- 💼 جذب منابع؛ اولویت اصلی بانک سینا در سال ۱۴۰۴
- 🛫 استاندار مازندران: ۲۰ هزار میلیارد ریال برای بازسازی فرودگاه دشت ناز ساری اختصاص یافت
- ۹۶ بقعه متبرکه در اصفهان میزبان جشنهای دهه کرامت است
برنامه اقدام ملی کسب و کار خانگی زنان تدوین میشود
برنامه اقدام ملی کسب و کار خانگی زنان تدوین میشودبه گزارش ایرنا از معاونت ریاست جمهوری امور زنان و خانواده، زهرا بهروزآذر روز دوشنبه در نشست تخصصی «بررسی اکوسیستم کارآفرینی خانگی زنان» با اشاره به دغدغههای زنان در حوزه اقتصادی اظهار کرد: رفع مسائل معیشتی و اقتصادی یکی از اولویتهای اصلی زنان است. زنان تمایل دارند در حوزههای مختلف اقتصادی فعالیت داشته باشند. این گروه شامل زنان سرپرست خانوار، زنان خانهدار، دختران فارغالتحصیل دانشگاهی، زنان بازنشسته و حتی سالمندانی میشود که توان فعالیت اقتصادی دارند.
وی با اشاره به قوانین بالادستی، افزود: در اصول ۲۰ و ۲۱ قانون اساسی به برخورداری عادلانه اجتماعی و اقتصادی همه افراد تأکید شده است همچنین در سیاستهای کلی برنامه هفتم پیشرفت و بند ۱۵ آن، رفع موانع رشد و شکوفایی زنان به عنوان تکلیفی برای دولت مشخص شده است.
برخی زنان طبقه متوسط با ناترازیهای اقتصادی مواجهاند
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با تأکید بر مشکلات اقتصادی زنان خانهدار تصریح کرد: مطالعات نشان میدهد برخی از زنان طبقه متوسط نیز با ناترازیهای اقتصادی مواجهاند، به ..
به گزارش ایرنا از معاونت ریاست جمهوری امور زنان و خانواده، زهرا بهروزآذر روز دوشنبه در نشست تخصصی «بررسی اکوسیستم کارآفرینی خانگی زنان» از تدوین برنامه اقدام ملی برای کسب و کارهای خانگی زنان خبر داد.
دغدغههای اقتصادی زنان و اهمیت کارآفرینی
زهرا بهروزآذر با اشاره به دغدغههای زنان در حوزه اقتصادی گفت: رفع مسائل معیشتی و اقتصادی یکی از اصلیترین اولویتهای زنان است. این گروه شامل زنان سرپرست خانوار، زنان خانهدار، دختران فارغالتحصیل دانشگاهی، بازنشستگان و سالمندانی میشود که توان فعالیت اقتصادی دارند.

برنامه اقدام ملی کسب و کار خانگی زنان تدوین میشود
تأکید بر اصول قانونی در حمایت از زنان
وی به اصول ۲۰ و ۲۱ قانون اساسی و بند ۱۵ سیاستهای کلی برنامه هفتم اشاره کرد که در آنها به رفع موانع رشد و شکوفایی زنان و برخورداری عادلانه اجتماعی و اقتصادی تأکید شده است.
مشکلات اقتصادی زنان طبقه متوسط
معاون رئیسجمهور با تأکید بر مشکلات اقتصادی زنان خانهدار افزود: برخی زنان طبقه متوسط نیز به دلیل ناترازیهای اقتصادی با مشکلات درمانی و هزینههای روزمره مواجهاند و علاقهمند به فعالیت اقتصادی در کنار همسران خود هستند.
افزایش حضور زنان در آموزش عالی
بهروزآذر خاطرنشان کرد: حدود ۵۳ درصد از صندلیهای دانشگاهی در اختیار دختران است که نشاندهنده تمایل آنها به حضور در بازار کار، به ویژه در حوزههای فناوریهای نوین و شرکتهای دانشبنیان است.
سهم پایین زنان در مدیریت شرکتهای دانشبنیان
وی ادامه داد: تنها ۱۲ درصد از مدیران عامل و اعضای هیأت مدیره شرکتهای دانشبنیان را زنان تشکیل میدهند. همچنین ثبت اختراعات توسط زنان در ایران به ۲۴ درصد رسیده که بالاتر از میانگین جهانی است.
ضرورت تدوین برنامه اقدام ملی برای زنان
معاون رئیسجمهور بر تدوین یک برنامه اقدام ملی برای ارتقای وضعیت زنان تأکید کرد و گفت: هدف فقط امضای تفاهمنامههای نمایشی نیست بلکه باید برنامهای عملیاتی و واقعی تدوین شود.
نقش آموزشهای مهارتی در کارآفرینی زنان
بهروزآذر به ضرورت آموزش سه نوع مهارت کلیدی شامل مهارتهای بنیادین، فنی و تکنولوژیک و کسب و کار برای موفقیت زنان اشاره کرد و از وجود خلأ جدی در این زمینه خبر داد.
اهمیت کسبوکارهای خانوادگی در اقتصاد جهانی
معاون رئیسجمهور با اشاره به اینکه ۷۰ درصد تولید ناخالص داخلی جهان توسط کسبوکارهای خانوادگی تأمین میشود، گفت: این مدل به دلیل پیوندهای عاطفی خانوادگی، ویژگیهای خاصی دارد که آن را از سایر مدلهای اقتصادی متمایز میکند.
ویژگیهای منحصربهفرد کسبوکارهای خانوادگی
وی افزود: در این نوع کسبوکارها انگیزه فقط سود مالی نیست بلکه ارزشهای خانوادگی و اجتماعی نیز نقش مهمی در تصمیمگیریها دارند و ممکن است به خاطر حفظ نام نیک خانواده از سود کوتاهمدت صرفنظر شود.
حمایت از تداوم کسبوکارهای خانوادگی در ایران
بهروزآذر یادآور شد: در ایران سابقه قوی در کسبوکارهای خانوادگی داریم اما پس از انقلاب برخی از این کسبوکارها تضعیف شدهاند و اکنون در آستانه انتقال به نسل دوم قرار دارند که نیازمند حمایت مناسب هستند.
هدفگذاری معاونت زنان برای توسعه کارآفرینی
معاون رئیسجمهور ابراز امیدواری کرد که با همفکری متخصصان و تدوین برنامه اقدام ملی، گامهای عملی و مؤثری در جهت توسعه کارآفرینی زنان و تحول اکوسیستم اقتصادی کشور برداشته شود.
مشارکت دستگاههای مختلف در توسعه کارآفرینی زنان
در این نشست تخصصی، مقامات و مسئولانی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاه تهران نیز حضور داشتند.
مشارکت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
مالک حسینی، معاون اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بر ضرورت توجه به اقتصاد مراقبتی برای اشتغال زنان تأکید کرد.
ظرفیت پارکهای علم و فناوری برای اشتغال زنان
محمد نبی شهیکی، معاون فناوری وزارت علوم، به ظرفیتهای پارکهای علم و فناوری و لزوم توانمندسازی بانوان برای بازار کار آینده اشاره کرد.
توسعه مهارتهای نرم برای بانوان دانشجو
وحید شالچی، معاون فرهنگی وزارت علوم، بر اهمیت توسعه مهارتهای نرم در میان بانوان دانشجو تأکید کرد.
نقش کلیدی زنان در تحول اقتصادی و اجتماعی
قنبر محمدی الیاسی، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، تصویری از اکوسیستم کسبوکارهای خانگی زنان ارائه داد و بر نقش کلیدی آنان در تحولات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشور تأکید کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.