امروز : دوشنبه, ۲۶ خرداد , ۱۴۰۴
- وزش باد شدید در خراسان رضوی از امروز آغاز شد
- تردد ۲۰ هزار زائر از مرز مهران در ۲۴ ساعت گذشته
- ارائه اقامت رایگان هتلی به مسافرانی که بر اثر لغو پروازها در بوشهر بازماندهاند
- ورود گردشگران به مناطق حفاظت شده و پارکهای ملی استان تهران تا اطلاع ثانوی ممنوع شد
- نگهداری حیوانات خانگی؛ پیامدهای فرهنگی و اجتماعی و ضرورت ساماندهی در البرز
- گام نوین در مهندسی بافت غضروف؛ گفتوگوی الکتریکی با سلولها روی بستر فوم گرافن
نگرانی مردم قزوین درباره انتقال آب سد طالقان در حال پیگیری است 💧🚰
نگرانی مردم قزوین در انتقال آب سد طالقان در حال پیگیری استبه گزارش خبرنگار ایرنا، منصور ستوده روز سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان قزوین اظهار کرد: خط انتقال آب سد طالقان به تهران یک خط جایگزین بوده و به لحاظ مسایل پدافندی باید این خط جایگزین انجام شود، چراکه در شرایط فعلی سد طالقان به عنوان تامین کننده آب سه شهر تهران، البرز و قزوین محسوب میشود.
وی اضافه کرد: حقابه دشت قزوین ۱۵۰ میلیون متر مکعب در بخش کشاورزی، ۶۰ میلیون متر مکعب در بخش شرب و ۲۰ میلیون متر مکعب در حوزه تغذیه مصنوعی است و امسال همانند سال های گذشته ۶۰ میلیون متر مکعب حقابه بهار دشت قزوین را گرفتیم و تلاش ما این است که حقابه لازم برای باغات نیز تامین شود.
ستوده تاکید کرد: خط انتقال جدید آب به تهران یک مساله ملی است و با همه این شرایط حقابه قزوین نیز مد نظر قرار دارد و نگرانی مردم نیز درحال پیگیری است.
این مسوول تصریح کرد: ۲۲ میلیون متر مکعب آب ذخیره شده در سد نهب طی سال جاری به چرخه بخش کشاورزی و پایین دست وارد شد و هم اکنون نیز اعتبارات سد نهب جذب شده و آماده افتتاح و حال بهره برداری است.
وی اضافه کرد: اعت..
توضیحات مدیرعامل شرکت آب منطقهای قزوین درباره حقابهها و پروژههای آبی استان
به گزارش خبرنگار ایرنا، منصور ستوده، مدیرعامل شرکت آب منطقهای قزوین، در نشست خبری روز سهشنبه با خبرنگاران استان اعلام کرد که خط انتقال آب سد طالقان به تهران یک مسیر جایگزین است و از نظر مسائل پدافندی باید این خط برقرار شود، زیرا سد طالقان تامینکننده آب شهرهای تهران، البرز و قزوین است.
وی افزود: حقابه دشت قزوین در بخش کشاورزی حدود ۱۵۰ میلیون متر مکعب، در بخش شرب ۶۰ میلیون متر مکعب و در حوزه تغذیه مصنوعی ۲۰ میلیون متر مکعب است. امسال نیز مانند سالهای گذشته، حدود ۶۰ میلیون متر مکعب از حقابه بهار دشت قزوین تأمین شده و تلاش ما بر این است که حقابه لازم برای باغات نیز حفظ شود.
ستوده تأکید کرد که خط انتقال جدید آب به تهران یک مساله ملی است، اما در عین حال، حقابه قزوین هم بهطور کامل مدنظر قرار دارد و نگرانیهای مردم در این زمینه به طور جدی در حال پیگیری است.

نگرانی مردم قزوین درباره انتقال آب سد طالقان در حال پیگیری است 💧🚰
وضعیت سد نهب و پروژههای آبی استان
مدیرعامل شرکت آب منطقهای قزوین درباره سد نهب گفت: امسال حدود ۲۲ میلیون متر مکعب آب ذخیره شده در این سد وارد چرخه کشاورزی و پاییندست شده است. همچنین اعتبارات مربوط به سد نهب جذب و این پروژه آماده بهرهبرداری است.
وی افزود: در سال جاری اعتبارات بخش آبی استان حدود ۸ هزار میلیارد ریال بوده که بخشی از آن برای تکمیل سد بالاخانلو اختصاص یافته است. حدود ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال از این اعتبارات برای این سد تخصیص یافته تا بتوان آن را تا اوایل تابستان به مرحله آبگیری رساند.
اهمیت و وضعیت خط انتقال آب سد طالقان
ستوده خط انتقال آب سد طالقان را یک پروژه بزرگ خواند و بیان کرد که تصفیهخانه این خط ظرفیت تامین آب با دبی ۳ هزار لیتر بر ثانیه را دارد. این طرح قرار است آب شرب ۱۴ شهر و ۱۹۴ روستا را تأمین کند. فاز نخست این پروژه انجام شده اما برای تکمیل آن به ۱۲ هزار میلیارد ریال (۱۲ همت) اعتبار نیاز است.
او ادامه داد که برای فاز اول آبرسانی به طول ۳۵ کیلومتر تا مهرگان، نیازمند دو و نیم میلیارد تومان اعتبار هستیم.
چالشهای خشکسالی و مصرف آب در قزوین
مدیرعامل شرکت آب منطقهای قزوین درباره خشکسالی نیز گفت: استان قزوین پنج سال است که با خشکسالی شدید مواجه است و میانگین بارش سالانه حدود ۳۰۷ میلیمتر بوده که در این مدت نتوانستهایم آن را جذب کنیم. این موضوع باعث خشک شدن چاهها و کاهش سطح آبهای زیرزمینی شده است.
وی اضافه کرد: میزان مصرف آب استان حدود ۲ میلیارد متر مکعب است که ۸۴ درصد آن از منابع زیرزمینی تأمین میشود و ۸۸ درصد مصرف آب مربوط به بخش کشاورزی است که بیشترین سهم را دارد.
ضرورت رعایت الگوی کشت و مدیریت مصرف آب
ستوده تأکید کرد که سازمان جهاد کشاورزی به عنوان بزرگترین مصرفکننده آب باید الگوی کشت بهینه را رعایت کند. همچنین بر اساس اعتبارات ملی، طرحهایی برای تامین آب کشاورزی و شرب در دست اجرا است که همکاری مردم در مدیریت مصرف آب بسیار مهم است.
وی در پایان از مطالعات تأمین آب و صدور مجوز سد بورمانک نیز خبر داد و گفت: تخصیص آب شاهرود به استان قزوین افزایش یافته و سال گذشته حدود ۲.۶ میلیون متر مکعب تخصیص جدید گرفته شده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.