امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Tuesday, 7 January , 2025
امروز : سه شنبه, ۱۸ دی , ۱۴۰۳
شناسه خبر : 10214
خانه » اخبار تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۷ |
فوران شراره X خورشید طوفان ژئومغناطیسی به همراه داشت

افزایش احتمال مشاهده شفق‌های قطبی در پی فوران شراره قدرتمند خورشیدی از نوع X

خورشید یک شراره قدرتمند از نوع X شلیک کرد و احتمال مشاهده شفق‌های قطبی را در آخر هفته افزایش داد. هفته‌ای پر از فعالیت‌های شدید خورشیدی آغاز گردید و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهند که شراره‌های خورشیدی قوی‌تر و طوفان‌های ژئومغناطیسی بیشتری در راه است. این روند فعلی خورشید، شرایطی را فراهم کرده که در آخر هفته […]

افزایش احتمال مشاهده شفق‌های قطبی در پی فوران شراره قدرتمند خورشیدی از نوع X

خورشید یک شراره قدرتمند از نوع X شلیک کرد و احتمال مشاهده شفق‌های قطبی را در آخر هفته افزایش داد.

هفته‌ای پر از فعالیت‌های شدید خورشیدی آغاز گردید و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهند که شراره‌های خورشیدی قوی‌تر و طوفان‌های ژئومغناطیسی بیشتری در راه است. این روند فعلی خورشید، شرایطی را فراهم کرده که در آخر هفته می‌توان شاهد شفق‌های قطبی در ایالات متحده بود.

تاریخ مشاهده شفق قطبی

صبح پنجشنبه، ۱۲ سپتامبر، یک ناحیه فعال خورشیدی که هنوز نام‌گذاری نشده بود، با انتشار شراره خورشیدی X1.3 قدرت خود را به نمایش گذاشت. شراره‌های خورشیدی کلاس X قوی‌ترین نوع هستند و اغلب باعث اختلالات گسترده در سیگنال‌های رادیویی با فرکانس بالا (HF) در مناطق نورگیر زمین می‌شوند. این فوران که در ساعت ۵:۴۳ صبح به وقت شرقی آمریکا (۹:۴۳ UTC) به اوج خود رسید، بلافاصله ارتباطات رادیویی در آفریقا، اروپا و بخش‌هایی از آسیا را تحت تأثیر قرار داد.

مرکز پیش‌بینی وضعیت آب‌وهوای فضایی اداره ملی اقیانوسی و جوی (NOAA) در حال تحلیل دقیق‌تر داده‌ها است. تا مشخص شود چه تعداد پرتاب‌های جرم تاجی خورشیدی (CME) به میدان مغناطیسی زمین خواهند رسید. این تحلیل‌ها شامل پرتاب‌های CME ناشی از شراره X و همچنین شراره‌های کلاس M است که از نواحی فعال شماره‌گذاری شده AR 3811 و AR 3814 صبح پنجشنبه تولید شدند.

شفق‌های قطبی

طوفان ژئومغناطیسی G3 و مشاهده شفق‌های قطبی در غرب آمریکا

NOAA همچنین اعلام کرد که صبح پنجشنبه، طوفان ژئومغناطیسی در سطح G3 (متوسط) در ساعت ۱۰:۴۶ به وقت شرقی آمریکا (۱۴:۴۶ UTC) رخ داد. این طوفان به دلیل یک پرتاب جرم تاجی خورشیدی در ۱۰ سپتامبر روی داد که بخش‌های غربی ایالات متحده توانستند به دنبال آن شفق‌های قطبی زیبایی را مشاهده کنند.

شکارچیان شفق قطبی در روز جمعه، ۱۳ سپتامبر، فرصت دیگری خواهند داشت تا این پدیده زیبا را مشاهده کنند. انتظار می‌رود که یک طوفان ژئومغناطیسی دیگر از یک پرتاب جرم تاجی خورشیدی که در روز سه‌شنبه، ۱۰ سپتامبر، آغاز شد، به زمین برسد. مرکز پیش‌بینی وضعیت آب‌وهوای فضایی هشدار دادند که یک رویداد G2 (متوسط) ممکن است روز جمعه رخ دهد. و شانس مشاهده شفق‌های قطبی را در ایالت‌های شمالی و میانه غربی ایالات متحده از آیداهو تا نیویورک فراهم کند. البته به شرطی که شرایط جوی مساعد باشد.

نویسنده : کیان خالدی
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.